Passbit
HistorikStamträd
Om oss
KontaktDagbok

sidan senast uppdaterad

7 sept 2011

Hemsideansvarig
Annika Karlbom

2012 Året året som gått det gick i blått

Fix Williams syskon har fortsatt på den blå väg som Wille stakade ut, när han 2011 blev näst bästa treåriga hopponny. Fix Winston har plockat blå rosetter i dressyr med Stefanie Linde i sadeln. Fix Victoria och Ebba Widell blev tvåa i Ungponnydressyrens riksfinal och Fix Mary, 2 år, kom hem med 40 poäng och blå rosett efter sommarpremieringen.
Blått är inte bara flott. Blått är en färg som rymmer så många känslor, hopp, längtan - och vemod. Vårt halvblodssto, dog i kolik strax före midsommar. Vi saknar dej Bopp!
Nu närmar sig ett nytt år. Vi längtar efter dagar med blå himmel och sol. Gärna även en rosett som går i blågult. En öskan vi gärna delar med alla våra vänner inför 2013. 

Magnifikt Mary!


Fix Mary, Foto:Anna Olofsson

Vår lilla Mary har varit lite av en ful ankunge. Som föl liknade hon mest en liten nordsvensk på fullblodsben. Men nu har hon vuxit upp, och börjar allt mer likna en vacker svan. Premieringsförrättare Morgan Johnsson tyckte också att hon var fin och gav henne raden 89878. Det gav sammanlagt 40 poäng i samband med Munkagårdspremieringarna den 12:e juli. Som sig bör firades det med prinsesstårta. Ett extra tack till Anna Olofsson som visade Mary på ett så bra sätt, och var snäll och tog bilden.

Wow Winston!

Winston har nu gjort sin första tävlingsstart i ponnyklass, och ett nytt kapitel har börjat för hans del. Numera sitter duktiga Stephanie Linde i sadeln. För de som inte känner till Stephanie sedan tidigare kan vi berätta att hon sedan ett halvår tillbaka är bosatt i Torestorp, och tävlar sin egna D-ponny Tequila Star med framgång på nationell nivå. Stephanie är årets Agriastipendiat bland ponnyryttarna, och i vår har hon blivit uttagen till ponnylandslagets observationstrupp.

Ponnytävlingsdebuten gick fint för Winston och Stephanie. Efter bara några veckor tillsammans tog ekipaget tog två andraplaceringar. Bäst gick det i LA:1 där de fick fina 69,2%, och belönades av Anne Persson med en 9:a för en skänkelvikning som var helt magisk.

Nu håller vi tummarna för att det som ser så lovande ut kommer att utvecklas som planerat, och att Stephanie når sitt mål att kunna delta med Winston i SM nästa år.

Samtidigt tackar vi Winstons tidigare ryttare. Först Karin Eliasson, och sedan Frida Linnell. Utan deras tålamod hade en inte helt lättriden Winston blivit utbildad till att äntligen kunna vara med och starta i vanliga ponnyklasser.


tva

Fix William är fyra år nu och det är dags för honom att lära sig massor av nya saker med ryttare på ryggen. Här provar Nathalie och Wille hur det är att rida ute på stranden.


tre

Blått e flott

ett
Fix William Foto:Yvonne Karlsson

Willes är fantastisk. Han är så jämn, och gör alltid ett bra jobb. Riksfinalen i löshoppning för treåringar som hölls i Falkenberg den 24 september var inget undantag. Wille fick fina 8,5-8,0-8,5 och det räckte ända fram till en andraplacering.
Vi gladde oss också lite extra åt att vårt team fick så mycket beröm för att Wille var väl förberedd och att vi gjorde en proffsig uppvisning . Dessutom vill vi tacka Marie Nilsson på Lindhov för att hon hjälpt oss hela vägen med Willes hoppning, och Karin Eliasson som skötte pisken medan Annika och Sven-Arne skötte start och stopp.
Segrade gjorde Lofty Fionnuala uppfödd av Nina Gustafsson i Vessigebro och ägd av Elsa Carlsson i Tvååker som fick 7,5-9-9 vid sin bedömning.

 

Läs mer om Fionnuala på Tidningen Ridsports hemsida

Willes pappa Valdo RP 150 går inte av för hackor heller Vid årets riksfinal hade han hela 11 avkommor som deltog. Läs mer om hans duktiga avkommor på Valdos hemsida

Resultaten från alla ungponnyfinalerna hittar du på Ungponnygruppens hemsida

 

Wille och Sven-Arne
Sven-Arne och Wille klär båda i blått.

Vajert Wille!

Fix William hoppade 10-9 i samband med treårstestet på Olsegården 7 maj. Med 51 poängen lyckades han bli bästa ponny i hoppningen. Naturligtvis är vi väldigt stolta och glada över hans prestation. Men dagen största vinst fick vi redan efter mätningen. Det verkar som om Wille kommer att klara ponnymåttet, och ännu gladare är vi över att vi hade en trevlig treåring att visa. Förra året visste vi knapp om han skulle klara sig efter den besvärliga inflammationen han fick i samband med sin kastering.
Ni kan läsa om och titta på Wille på Tidningen Ridsport hemsida, och här är resultatlistan.

 

Broddetorpsbesök

Vi fick en fin nyårspresent från ASRP. Vårt sto Fix Julie är med god marginal godkänd för höjning till vädebokstav A. Här är hon med Hillevi på en liten uteritt tillsammans med Ambra och Ebba i Broddetorp förra våren. Den som vill veta lite mer om Bonnie som vi kallar henne till vardags kan läsa mer om henne genom att gå in till vänster på fliken stamträd och klicka sig vidare på Fix Julie


Vässad Victoria!

Så kom äntligen dagen då vi fick se Mathilda Månsson med Fix Victoria live i samband med Ungponnychampionaten i Falkenberg. Ekipaget uppfyllde alla våra högt ställda förväntningar och lite till.

Mathilda och Victoria kom första dagen på delad tredje plats. På söndagen halkade hon ner ett pinnhål och hamnade på en fjärdeplats totalt.
Vann klassen gjorde Matilda med sin andra ponny Sir Lancelot som ägs av Caroline Dahlstedt. Grattis!

Här är katalogen , och här är resultaten.

 

Vilken Viktoria!

Victoria

Fix Victoria (e.Vermont - Junor Rory - Kingsettle Tankah - Count Cristo ox) tog dubbeldiplom
4/9 2010 på kvalitetsbedömningar i Bollerup.
Läs tidningen ridsports referat
Vi tackar Mathilda Månsson för lånet av bilden.

Härligt Fix Felicia

Felicia

I dag blev Felicas ansökan om Elitutmärkelse godkänd av ASRP. Vi gratulerar Anna Olofsson som sedan flera år är ägare till vår uppfödning. Anna har gjort ett fantastiskt fint jobb med Felicias avelkarriär. Ingenting har lämnats åt slumpen när det gäller allt från hingtsval till matchning av avkommorna. Eftersom alla Felicias fyra döttrar har ju fått diplom räckte poängen för att få Elit med råge. Läs mer om Felicia och hennes avkommor på Annas hemsida

Nyårs ABC

Med vårt nyårsABC blickar vi tillbaka på 2009, och önskar ett Gott Nytt 2010
---------------------------------------------

Anastasia, född 4/4 2009, blev fjärde generationen efter Fix Felicia, anmodern till vår ridponnyavel.
Mamma är Fix Viktoria, som familjen Månsson i Sjöbo äger.

Ambra, ett renrasigt gotlandsruss som nu är Ebbas läromästare, landade i Sätuna den 5 maj efter långresan från Gotland.

B Capriole, Winstons barndomskompis, har gått obesegrad genom alla årgångschampionat inklusive årets upplaga i dressyr för sexåringar.

Caramba, Anna Olofssons uppfödning u Fix Felicia, tog dubbeldiplom i det regionala treårstestet i Plönninge med otroliga 54 poäng i hoppning.

Diplom som dressyrtalang även till Bonnies tredje avkomma, Fix Maxima e Power Boy, ägare Anna och Linda Andersson, Bredegården i Hånger.

Elit är Fix Felicia (äg Anna Olofsson) berättigad till efter sitt sjätte föl, hingsten Cumaro.

Fix stuteri bedriver prestationsavel i liten skala med dressyr som fixstjärna.

Goda grannar gör livet lättare

Hallands Djursjukhus tackar vi för god vård av Dahlia och Winston.

Inget nytt tak på stallet 2009. Nu satsar vi på 2010.

Julie, alias Bonnie, väntar föl i sommar med Masterpiece.

Kalle är en mycket liten shettis, som Sara rider.

Less is more.

Ministar heter Matildas föl. Halvblodet Matilda e Matador, som är uppfödd hos oss och mamma till Annikas Mme Bop, bor numera på en ö i Mälaren.  

Nej till FEI:s progressiva lista.

Ojdå vi höll på att glömma O.

Ponny är en häst av mindre format.

Queen är en fantastisk ridponny som vann EM i hoppning med Elin Hultberg för ganska många år sedan.

Ronja Rövardotter, som hoppade bäst i ungponnychampionatet för 6-åringar, bor nära oss.

Sadelkammaren fick nytt golv i somras.

Tömkörning tror vi mycket på.

Ungponnychampionatet är ett delmål på vägen för den blivande tävlingsponnyn.

Verdi RP 144 e Vermont vann inte bara SM i dressyr 2009 utan blev också bästa svenska ponny på EM.

Winston, vår egen lilla Vermontavkomma, var bästa D-ponnyi Lätt A i Susedalen.

XIF blir FIX i spegeln.

Yngst bland våra ponnyer är Fix William e Valdo.

Zebror räknas som hästdjur.

Åsnan är också en sorts häst.

Äter mycket gör våra hästar.

Önskar vi er alla ett GOTT NYTT ÅR. 

Stuterijul

 

Nu håller vi tummarna

Winston

För Karin och Winston som har kvalat till 6-årschampionatet som går i Falkenberg 26-27 september.
Vi är väldigt stolta över att de har lyckats kvala till en riksfinal för tredje året i rad. Har Winston tur får han träffa sin barndomskompis Capriole. En ponny som vi skall spana extra på är Winstons moster Caramba som kommer att delta bland treåringarna i hoppning. Dessutom skall vi titta på när Mathilda Månsson som äger Fix Victoria rider en femårig ponny. Helgen kommer att bli fullspäckad.

En riktig bidrottning

Fix Julie

När Hillevi och Fix Julie är med på uteritt gäller det för Ambra och Ebba att inte komma för nära. Julie är nämligen arg som ett bi på andra hästar men sagolik att rida. Vill ni även se lillasyster Sara och mor-mor Aina får ni ta er in och titta på vår dagbok/Blogg

 

¤¤¤ Glad Midsommar ¤¤¤

Vi på Stuteri Fix önskar alla vänner en riktigt trevlig midsommar. I år när Ebba hade vuxit i från det här med krans i håret fick Winston agera midsommarbrud. Här på västkusten var midsommardet regnigt och kallt. Men vädret spelar ingen roll. Jordgubbarna och färskpotatisen smakade ändå som alltid gott. I veckan som kommer skall ju vädret bli bättre. På söndagen åkte vi till Himldalen för att titta på unghästkval.Winston

 

Wille på grönbete
Grönbete

Så var det dags för Wille att åka på sitt sommarbete. Ett härligt och kuperat bete strax utanför Köinge. Han får campera med nio andra åringar nästan uteslutande av rasen connemara. Vädret var faktiskt riktigt bra med tanke på hur det har varit senaste veckan. Man kan faktiskt undra om det var vi eller Wille njöt mest av att få komma ut och äta i det gröna.

På betetpicknick

Winston feb

Det både låter och ser skönt ut. Men en kväll i mitten av februari strax innan solnedgången är det ganska tomt och bistert på stranden i Träslövsläge. Om ett halvår ser det annorlunda ut. Då är inte hästar tillåtna. Stranden befokas istället av Boråsare som ligger och pressar i solen. Därför passar Karin och Winston på att pressa lite redan nu. Det gäller att träna upp både styrka och och konditon inför tävlingssäsongen.

William i Varberg.

Wille

 

Här kommer en liten rapport från Williams första dag i Varberg. Resan ner gick över förväntan, och nu får han tillbringa första tiden med. Dahlia som kompis. Det verkar fungera bra. På andra sidan staketet väntar en ivrig och lerig storebror som Willam storögt tittar på. Om ett tag när Willam är lite större och mer hemmastadd skall de få träffas på lite närmare håll.

WilleWille

 

Får vi lov att presentera Fix William!

William

Här är Fix Julie ute tillsammans med nytillskottet Fix William ett knappt dygn efter att han är född. Namnet har han fått av prins William från England. Vi tyckte det passade bra med tanke på deras gemensamma hårfärg. Den vita mulen kommer från pappa Valdo. Den som inte kan se sig mätt på William hittar honom även bland årets föl på ASRPS:hemsida och bland webbfölen på tidningen Ridsports hemsida.

William.Prins William

William

Vickan vilket hopp!!!

vickan huvud

Fix Victoria hoppade 9-9 i samband med treårstestet på Bollerup. Hon fick ett hoppdiplom. Gångartsdiplomet missade hon med ett futtigt poäng. I gångartena blev det tre åttor. Uppvisningen skötte hon jättenbra. Vi grattulerar ägarinnan Anita Månsson i Vollsjö till ett fint resultat som bådar gott inför framtiden. Extra roligt är att "Vickan " nu är konstaterat dräktig med Jarno.

vickan hopp

Vickan uppställning

vickan trav

Läs mer på Victorias egen sida

Länk till resultatsida hos Österlens hästvänner


 


ARKIVERADE ETTOR

TILL SIDANS TOPPARKIVERADE
NYHETER

TILL SIDANS
TOPP