Till Karlboms.se

Recept

Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpakaka
(Pumpkinbred)

Falsk ostkaka med saffran

Kalasgod squashsoppa

Karins pumpachutney

Robert Nilssons pumpasoppa

Rostade pumpakärnor

Solveigs squashkage

Pastasås med squash

Squashtips

Sidan uppdaterad
4 sept 2010

 

 

Amerikansk Pumpapaj

(Som Kristina lagar den)

Pajdeg

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
125 g margarin
5-7 msk kallt vatten

Fyllning

3 dl kokt pumpa
2,5 dl socker (råsocker)
0,5 tks salt
1,5 tsk kanel
1 tsk ingefära
0,5 tsk muskotnöt
0,5 tsk malda nejlikor
4 ägg
5 dl mjölk

Blanda ihop pajdegen, kavla ut den och klä en pajform. Det går utmärkt att blanda med kniv i en matberedare. Används matberedare kan man senare köra pumpan och kryddorna till en jämn smet. Tillsätt ägg och mjölk och häll blandningen i pajformen. Grädda i 200 grader i ca 50 min.

Kommentar: Detta blir en stor paj, så tänk på att ta en rejäl form. Jag gjorde en annan pajdeg, så egentligen kan man nog ta den man är van att göra. Jag fick inte plats med all fyllning utan hällde det som blev över i en mindre form. Det blev en jättegod pudding!