Till Karlboms.se

Recept

Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpakaka
(Pumpkinbred)

Falsk ostkaka med saffran

Kalasgod squashsoppa

Karins pumpachutney

Robert Nilssons pumpasoppa

Rostade pumpakärnor

Solveigs squashkage

Pastasås med squash

Squashtips

Sidan uppdaterad
4 sept 2010

 

 

Pumpa ostkaka med saffran

 

10 dl kokt och mosat pumpakött, eller grovt riven squash (behöver ej kokas)
2 dl socker
4 ägg
5 dl standard mjölk
4 msk vetemjöl
150 g mandel, skållad och mald
3st bittermandlar, skållade och malda
1 gr saffran

Vispa ihop alla ingredienserna. Häll smeten i en smord form. Grädda i 200 grader tills kakan har fått fin färg. Det brukar ta ca:50 min.

Den smakar extra gott med vispad grädde och björnbärssylt, och tycker man bättre om smaken av vanlig ostkaka går det lika bra utan saffran.