Till Karlboms.se

Recept

Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpakaka
(Pumpkinbred)

Falsk ostkaka med saffran

Kalasgod squashsoppa

Karins pumpachutney

Robert Nilssons pumpasoppa

Rostade pumpakärnor

Solveigs squashkage

Pastasås med squash

Squashtips

Sidan uppdaterad
11 sept 2010

 

Kalasgod Squashsoppa

 

 

4 förrättsportioner eller 2 rejäla middagsportioner
1 gul lök
600 g squash
1 msk smör
6 dl gönsaksbujong
1 knippe persilja
1/2 kvibille ädel
1 dl cremefraiche
ev en skvätt vermouth (typ martini)

 

 

Gör så här

1. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär squashen i skivor. Det gör inget om skalet är kvar.

2. Fräs lök och squash i smör i en gryta. Tillsätt buljong och koka i 10 min

3. Häll av bujongen i en bringare- spar den. Mixa squash och lök tillsammans med persiljan med en stavmixer direkt i grytan. Häll tillbaka buljongen tillsätt cremefraichen, ädelosten och ev vermoth.Koka upp och smaksätt med salt och peppar.

 

Kommentar: Servera soppan med ett gott bröd tex valnöt. Om man vill kan man göra soppan magrare och mer vardagsbetonad kan man ta bort ta bort cremefraichen och ädelosten. Tillsätt i stället 2 dl mjölk.