Till Karlboms.se

Recept

Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpakaka
(Pumpkinbred)

Falsk ostkaka med saffran

Kalasgod squashsoppa

Karins pumpachutney

Robert Nilssons pumpasoppa

Rostade pumpakärnor

Solveigs squashkage

Pastasås med squash

Squashtips

Sidan uppdaterad
4 sept 2010

 

 

Rostade pumpakärnor

 

Testa att rosta pumpakärnorna från din halloweenpumpa. Ett gott och annorlunda snacks som är roligt att bjuda på till halloween.

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj av dina kärnor noga. Lägg dina blöta kärnor på en plåt med bakpapper. (Kärnorna skall vara blöta för att skalet skall bli sprött när du rostar dem). Det behövs ingen olja men om man vill kan man hälla på någon matsked.

Ställ in plåten med kärnona i ugnen.

Strö på salt och ev chilipulver. ( Det går bra att smaksätta med allt möjligt tex honung, eller tacokrydda.)

Rosta kärnorna tills de fått fin färg. Det tar ca:30 min. Rör om 3-4 gånger under tiden.