Till Karlboms.se

Recept

Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpakaka
(Pumpkinbred)

Falsk ostkaka med saffran

Kalasgod squashsoppa

Karins pumpachutney

Robert Nilssons pumpasoppa

Rostade pumpakärnor

Solveigs squashkage

Pastasås med squash

Squashtips

Sidan uppdaterad
1 augusti 2011

 

 

Solveigs squashkage

(ett danskt recept som vi tycker mycket om)

3 ägg,
3 dl socker,
2,5 dl olja,
5 dl riven squash,
5 dl mjöl,
1/4 tsk bakpulver,
2 tsk bikarbonat,
1 tsk salt,
2 tsk vaniljsocker,
3 tsk kanel.

1.Sätt ugnen på 200grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Rör i oljan och därefter den rivna squashen.
4. Blanda nedet torra ingredientserna i mjölet. Rör ner mjölblandningen i smeten
5. Häll ner smeten i en smord och mjölad långpanna (30 x 40 cm)
6. Kakan är färdig när den fått färg och fast konsistens. Det brukar ta, cirka 30-45 minuter.

När kakan har svalnat är det bara att fika på. Men vill man lyxa till det lite kan man göra en glasyr och breda på.

Glasyr

200 gr Philadephiaost
300 gr Florsocker
150 gr Smör
1 msk Vaniljsocker

 

Receptet kommer från vår danska vän Solveig, och vi använder det väldigt ofta under säsong. Men vi har tagit oss friheten att minska sockermängden med 1 dl från orginalreceptet