Stuteri FixHistorik
Stamträd
Om oss
KontaktDagbok
Länkar

sidan senast uppdaterad

12 mars 2014

 

 

 

 

Hemsideansvarig Annika Karlbom

Historik Fix Stuteri!

När vi såg Sven Littorin longera sin stiliga ungponny Mr Bento någon gång i mitten av 70-talet förstod vi att detta var något utöver det vanliga. Ungponnyn från England växte upp och blev en tävlingsponny som senare tog många guldmedaljer på EM i dressyr för ponnier.

Längre fram i tiden upptäckte vi att Bentos far Kingsettle Tankah fanns i Sverige. Det var med stor spänning vi följde hans väg mot att bli den första ridponnyhingsten i Sverige som var godkänd för avel.

När vi sedan fick möjligheten att köpa Comtesse dräktig med "Kingen" direkt från hans ägare Robert Lundberg gick det inte att tacka nej. Då lades grunden till det som många år senare fick stuterinamnet Fix.

Den som är nyfiken att läsa mer om Kingsettle Tankah kan läsa här

Comtesses avkomma med "Kingen" blev Fix Felicia som är vår första uppfödning. Felicia är elitpremierad sedan 2010, och 2011 höjdes hennes dotter Fix Julie till värdebokstaven A.

Tanken med våra uppfödningar är att i liten skala driva prestationsavel på ridponnyer med dressyren som ledstjärna. Under åren har det dock visat sig att de hoppar väl så bra. Vårt mål är att ponnyerna skall vara väl utbildade för sin ålder. När vi väljer hingts till våra ston vill vi att både han och hans avkommor skall kunna hävda sig på en EM-bana i dressyr.

Till sidans topp

 

 

 

 

Mr. Bento som vann flera guldmedaljer på EM åt både Sverige och Damnark innan han exporterades till USA. Här med Helen Svensson i sadeln. ©AnnikaKarlbom


Kingsettle Tankah RP100 den första godkända ridponnyhingsten i Sverie. På bilden är "Kingen" 42 år gammal på väg ut från hagen tillsammans med sin ägare Robert Lundberg .© Annika Karlbom


Comtesse på stranden vid Träslövsläge utanför Varberg, på ryggen
sitter Hillevi Silberg © Annika Karlbom


Fix Felicia hemma hos sin nuvarande ägarinna Anna Eliasson i samband med att hon fick sin Elitutmärkelse© Annika Karlbom

Till sidans topp